Hírlevél feliratkozás

 
 
 
INTÉZMÉNYÜNK FENNTARTÓJA:
SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS


8000 SZÉKESFEHÉRVÁR,
VÁROSHÁZ TÉR 1.
 

Hírek

 
 
Kedves Látogatóink!

A Gorsium Régészeti Park  2020. június elsején, pünkösd hétfőn zárva tart!
 
 
 
****
 
 
 
Múzeumi világnap - ingyenes belépés 2020. május 17-én !


A Múzeumi világnap alkalmából a Szent István Király Múzeum már nyitva tartó szabadtéri kiállítóhelyei vasárnap ingyenesen látogathatók. A Nemzeti Emlékhely 9-17 óráig, a Gorsium Régészeti Park 10-18 óráig várja a látogatókat!

A Múzeumi világnap ünneplését a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa kezdeményezésére 1978 óta tartják világszerte: mára már több mint száz országban közel 30000 múzeum vesz részt a programban, melynek célja, hogy a világnap felhívja a figyelmet a múlt emlékeit őrző és bemutató intézmények fontosságára.
 

  ***
 
 
Május 16-tól újra látogatható Gorsium!
 
 
 
 
A Nemzeti Emlékhely után a Szent István Király Múzeum másik szabadtéri kiállítóhelye, a Gorsium Régészeti Park is megnyitja kapuit! Szombattól az eredeti nyitvatartási rend szerint, változatlan jegyárakkal várja látogatóit Magyarország egyik legjelentősebb római kori romterülete. Kérjük Látogatóinkat, hogy az alábbi előírásokat vegyék figyelembe: a szabadtéri részben egy időben maximum 100 fő, az állandó kiállítás helyszínén pedig 9 fő tartózkodhat. Látogatóink és munkatársaink védelme érdekében - összhangban a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelettel – az információs grafikánkon látható szabályok betartására kérjük Önöket!
 
Továbbra is vigyázzunk egymásra!
 
 
Gorsium Régészeti Park nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óráig
Belépődíjak:
Egyéni belépőjegyek :
Felnőtt teljes árú jegy: 1200  Ft/fő
Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 600  Ft/fő
Csoportos belépőjegyek:
Csoportos felnőtt jegy (10 fő felett): 1000 Ft/fő
Csoportos kedvezményes jegy (10 fő felett) 500 Ft/fő
Családi kedvezmény:
Családi jegy (5 fő, max. 2 felnőtt): 2500 Ft
Csoportos látogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges – legkésőbb a tervezett látogatási időpont előtti munkanapon a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen.
 
 
 
 
 
 
 ****
 
 
Kérjük, kísérjék figyelemmel Facebook profilunkat, valamint a www.szikm.hu oldalt, ahol naprakész információkkal szolgálunk Önöknek.